A macskák ragadozó származásúak
Ezért állati eredetű fehérjére van szükségük! Az IAMS tápok fehérjetartalmának 85%-a állati eredetű. Az állati eredetű fehérje támogatja az erős csontok és izmok fejlődését.

A macska az egyik leggyilkosabb ragadozó állatfajok közé tartozik.

A cuki háziállatnak tartott macska valójában a világ egyik legveszélyesebb ragadozója. Egy új tanulmány szerint a macskák és más invazívnak tartott fajok komoly hatással vannak az élővilág diverzitására.

A macskák például az elmúlt ötszáz évben legalább 63 madár, emlős és hüllő kihalásáért felelnek. Ennél csak a rágcsálók (leginkább a patkányok) veszélyesebbek, ők 75 fajt pusztítottak ki teljesen.

Tim Doherty ausztrál kutató és társai végignézték a veszélyeztetett állatok listáját. Azt próbálták megvizsgálni, hogy mely, egyébként nem vadon élő állatok a legveszélyesebbek a vadon élő állatokra. A listán a macskák, a rágcsálók és a kutyák állnak az első néhány helyen.

Jelenleg összesen 596 veszélyeztetett és 142 kihalófélben lévő állat van tényleges veszélyben a házi kedvencektől, vagyis negatívan hatott ezen állatok populációjára a házi macska és a kutya jelenléte a természetben.

Azt gondolnánk, hogy a macska főleg a madarakra veszélyes, de a kutatók az adatokból meglepve vették észre, hogy a madarakra a rágcsálók a legveszélyesebbek. A rágcsálók tehetnek 52 madárfaj kipusztulásáért, míg a macskák 40 madárfajt irtottak ki eddig. A kutatók szerint az invazív emlősök nagyon sok faj pusztulásáért felelősek. A legnagyobb veszélyben azok a fajok vannak, amelyek elszigetelten élnek, például egy szigeten.

Iams macskatápok>>

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy különbséget tegyünk egy szuper prémium és egy “másik” táp között?Nézze meg a csomagolás összetétel listáját! Nézze meg, mi van az első helyen, mert ez mutatja meg, hogy miből van a legtöbb a tápban! Például: Az IAMS tápok első számú összetevője a csirke és pulykahús és nem kukorica vagy búza, ahogyan „más” tápokban. Nem mindegy, hogy a fehérje állati vagy növényi eredetű! Ha kukorica, búza, rizs az első számú összetevő az azt jelenti, hogy a fehérjét ezekből a növényekből nyerik ki.

Igényre szabott táplálás:

A macskák táplálkozási szükségletei változóak életük különböző szakaszaiban. Ahhoz, hogy macskája egészségesen fejlődjön hosszú és egészséges életet éljen, teljes értékű táplálékra van szüksége, amelyet életszakaszának és energiaszintjének megfelelően fejlesztettek ki. Ragadozó származásuk miatt fontos, hogy táplálékuk magas állati eredetű fehérjét tartalmazzon. Az Iams párosította az ízletességet a könnyen emészthetőséggel.

Amit az Iams szuper prémium tápok kínálnak macskájuknak:

  • E-vitamin az erős immunrendszerért.
  • Vitaminok és ásványi anyagok az erős csontokért.
  • Kiváló minőségű csirkéből, bárányból vagy halból származó fehérjetartalom a kitűnő kondíció és izomtömeg fenntartásáért.
  • Ropogós tápszemek a fogkőképződés megelőzése, a fogak és a fogíny egészsége, illetve tisztán tartása érdekében.
  • Az omega-3 és omega-6 zsírsavak megfelelő aránya az egészséges bőrért és csodálatos szőrzetért.
  • Létfontosságú tápanyagok a szív és a test egészséges működéséhez.
  • Minden Iams eledel tartalmaz meghatározott mennyiségű magnéziumot a húgyvezeték egészségének megőrzéséhez.
  • Természetes rosttartalom az egészséges emésztésért és a megfelelő állagú, kis mennyiségű, kevésbé szagos bélsárért.
Tudta-e?
… hogy az IAMS tápok napi etetési költsége rendkívül alacsony?
Például: egy felnőtt, 4 kg súlyú macskának a napi etetési költsége csak kb 169 Ft! (Iams Cat Adult Chicken/Felnőtt csirkés táp esetén, napi 55 g táp etetésével.)

Mit jelent ez?

Egy szuper prémium táp áA macskák ragadozó származásúakra első ránézésre magasnak tűnik. De ha összehasonlítja más tápokkal, akkor könnyen észreveheti, hogy más tápokban nincs is elegendő mennyiségű fehérje, zsír, vitamin, különböző zsírsavak, prebiotikumok, ásványi anyagok, glükozaminok stb., amire egy életerős, egészséges macskának szüksége van. Ha nincs elegendő mennyiségű tápanyag egy tápban,  akkor értelemszerűen többet kell a rosszabb minőségű tápból adni. Ha többet kell adni, akkor előbb elfogy, és a végén ugyanott van: többet vásárolt, LÁTSZÓLAG olcsóbban és a tápban nincs is elegendő fehérje, zsír, vitamin, ásványi anyag, prebiotikumok stb.

a-macskak-ragadozo-szarmazasuak-cikkek-termekajanlo-02-hellodog-kutyatapok-eu

A macskák ragadozó származásúak

 Váltson Iams tápra:

Bármely, a táplálkozásban történő változást fokozatosan kell bevezetnünk, ezért azt javasoljuk, hogy az Iams macskatápot is fokozatosan, 4 nap alatt ismertesse meg a cicájával.

Az egészséges, aktív élet sokkal kevesebbe kerül, mint gondolná.Az Iams tápok könnyen emészthetőek és magas tápértékkel rendelkeznek, ezért kis mennyiségben is hozzájárulnak a macska egészséges fejlődéséhez. Ha Iams táppal eteti macskáját, az etetési költség kevesebb, mint gondolná, hiszen elég alacsony a szükséges napi etetési menynyiség ahhoz, hogy macskája hozzájusson a kívánt tápanyagmennyiséghez.

Etetési javaslat:

A macskák táplálkozásának a legfőbb oka az, hogy kielégítsék és fenntartsák energiaszükségletüket és szabályozzák a felvett táplálék mennyiségét. Ennek ellenére tanácsos szemmel tartani a macskát, nehogy elhízzon, esetleg veszítsen az optimális testsúlyából.

Ossza el macskája táplálékának napi adagját 2 részre és az egyik  adagot reggel, a másikat pedig este adja neki oda. A kölyökmacskáknak 6 hónapos korukig 3 részre kell osztani a napi adagot, majd azután térjen át a napi kétszeri etetésre. A friss ivóvíz elengedhetetlen a macska egészségéhez, mindig legyen előtte bőségesen.

a-macskak-ragadozo-szarmazasuak-cikkek-termekajanlo-03-hellodog-kutyatapok-eu

forrás:
iamscat
A macskák ragadozó származásúak

www.hellodog.hu

 

F E L