Mint mi is, sajnos a kutyánk is megöregszik idővel. És emiatt a kutyánknál is jelentkeznek a korral a betegség jelei. Sokszor egy Gazdi ugyanazokat a jeleket figyeli meg kedvencén, mint saját magán.
Állatorvosi tanács gazdiknak

Idős kutya a családban

Észrevetted:

Lassul a járása kutyánknak, már nem fut olyan gyorsan a bot után, kér a szemeivel, hogy ma ne kelljen lépcsőznie. Sokszor feledékeny lesz, elfelejti, merre lakik, vagy magába fordulva csak bámul maga elé az udvaron. Romlik a látása, emiatt nekimegy az asztalnak, széknek. A szelektív süketséget felváltja a valódi süketség, majd elkövetkezik az az idő, amikor kedvencünk már csak a kézmozdulatainkat érti, a szavainkat már nem hallja.

Mégis ahogy az embereknél is, az állatoknál is létezik a békés, meghitt öregkor, ennek pedig előfeltétele, hogy egészségügyileg ne kelljen megküzdenünk komolyabb problémákkal. Idős korban is igaz az, ami általánosságban: az időben észrevett probléma sokkal könnyebben kezelhető, mint a már tüneteket okozó betegség. Emiatt most a megelőzésről szeretnék beszélni. Javasolt minden idősnek számító kutya esetében a félévenkénti vérvizsgálat és az évenkénti hasi ultrahang vizsgálat. Így olyan betegségekre derülhet fény, amelyeket sikerül időben felfedezni és gyógyítani is.

A rendszeres rutin vizsgálatokon túl az alábbi tünetekkel célszerű felkeresni állatorvost: nehezített járás, gyenge hátsó test fél, nem múló sántaság, sok vízivás, étvágytalanság, duzzanatok a bőrön bárhol, köhögés, teljesítmény csökkenés, kitelt has stb.Idős kutya a családban

Jó Gazdaként ismerjük fel, hogy idősödő kedvencünknek állandóságra, türelemre, odafigyelésre és rendszeres orvosi vizsgálatra van szüksége, ugyanúgy, mint nekünk is. Állataink is sokszor élnek át idősödve nem múló fájdalmakat, megérdemlik, hogy csillapítsuk a tüneteiket. Ha ezeket megkapják, nagyon sokáig tartó, szép öregkoruk lehet, és idősödve is sok örömmel hálálják ezt meg.A legfontosabb,hogy időben kezeljük vagy inkább a kor előrehaladtával megelőzzük a nagymértékű egészségkárosodást.Nagyon jól szinten lehet tartani illetve javítani lehet a még nem kóros állapotokon.

Időben váltsunk táplálékot a kor előrehaladtával,mely minden fajtánál és méretnél eltérő lehet.Gondolunk itt a nagytestű kutya fajtákra főleg, a munka és sportkutyákra akik életük nagyobbik részében intenzív megterhelőbb életet élnek.Nagyobb terhelésnek van kitéve a szervezete és főleg az ízületek.A kistestű fajták később öregszenek de itt is érdemes az életvitelt figyelembe venni.Napjainkban a kis és közepes testű kutyák között is vannak intenzív munkát vagy sportot végző fajták.Idős kutya a családban

Chicopee Adult Senior High Prémium Táp

ch78-chicopee-adult-allbreed-senior-2kg-kutyatap-hellodog-kutyatapok-eu

A BiogenicPET egy olyan tudományosan is bizonyított étrend kiegészítő formula, amely természetes alkotóelemei segítségével szabályozza és visszaállítja a szervezet működésének megbomlott egyensúlyát,ezáltal természetes úton biztosítja kedvence vitalitását és regeneráló képességét.Idős kutya a családban

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A BIOGENICPET AZ ÜZLETEKBEN KAPHATÓ TÖBBI KUTYÁK RÉSZÉRE KÉSZÍTETT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐTŐL?

idos-kutya-a-csaladban--cikkek-termekajanlo-04-hellodog-kutyatapok-eu

Idős kutya a családban

A természetes növekedési faktorok okozzak a különbséget. Számos kutatás bebizonyította, hogy a BiogenicPET tökéletes táplálék-kiegészítő a kutyák számára. E készítmény bevezetése előtt a természetes növekedési faktorok étrendbe való beillesztésének egyetlen módja az volt, ha friss, nyers húst evett az állat (mint pl. a természetben: a húsevő ragadozók).

biogenicsmall-biogenicpet-small-kistestu-kutyaknak-60db-doboz-hellodog-kutyatapok-eu

Idős kutya a családban

Kutya vitamin,táplálékkiegészítők kutyáknak. Kiváló minőségű kutya vitaminok és táplálékkiegészítők a megfelelő egészség érdelében.  Itt megtalálhatja a klasszikus multivitaminokat, csont erősítőket, ízületvédő termékeket, szőr és bőrkondicionáláshoz szükséges vitaminokat. Kiemelkedően jó egészség fokozó hatású táplálék kiegészítőt és kutya vitamint ad a Dog Vital és a BiogenicPet termékek gyártói.  

A BiogenicPET az egyetlen természetes növekedési faktorokat tartalmazó étrend kiegészítő, mivel ezek hiányoznak mind a feldolgozott kutyaeledelekből, mind a táplálék- kiegészítőkből. Természetes módon emeli a vitalitást, erős és egészséges immunrendszert biztosít, ami elengedhetetlenül szükséges a kutyák egészségéhez.

Idős kutya a családban

www.hellodog.hu
Hellodog-Csapata

 

F E L