Kennel köhögés-kutya betegségek 

Általában a kennelben tartott kutyák között terjed, ezért is nevezik kennel köhögésnek, de nagyobb létszámú közösségekben is fertőzhet,főleg ha nincsenek oltva a kutyák. Védőoltással megelőzhető!

Okozó:

Vírus és baktérium fertőzés. Lappangási idő: 10-20 nap.

Tünetek: száraz, szaggatott, erős köhögés – hányingeres mozdulatok kíséretében.nedves,folyós orr,Hasonló tünetek az ” emberi megfázáshoz,taknyossághoz”

Védekezés:

Köhögés elleni gyógyszerek,Állatorvos által javasolt gyógymód.

Immunerősítő,Oltás csak a betegség lefolyása után adható,illetve megelőzésre.

Ne gyógyszerezzük magunk elgondolása szerint házi kedvencünket!
Csak állatorvosi vizsgálat és javallat alapján!
A kennelköhögés összefoglaló neve számos vírus és baktérium által okozott légzőszervi megbetegedés.
A kutyainfluenza gyorsan terjedő járványokat képes okozni, tavaly az USA legtöbb tagállamán végigsöpört a betegség.
Gyakran összetévesztik a kennelköhögéssel, ami hasonló tünetekkel jár, de más okozza.

Emberre viszont nem veszélyes a kennelköhögés!

A kennel köhögés:

kennel-kohogos-cikkek-termekajanlo-02-hellodog-kutyatapok-eu

Kennel köhögés-kutya betegségek 

Elsősorban nagyobb tenyésztelepeken.kutyaiskolában,nagyobb közösségben tömegesen jelentkező légzőszervi betegség; visszavezethető a kedvezőtlen időjárási viszonyokra, valamint a rossz tartási körülményekre.
Feltehetően különböző vírusok és baktériumok okozhatják, sőt egyes vizsgálati adatok szerint baktériumok önmagukban is előidézhetnek kennel köhögést. A kór főleg a kölyköket és a növendék állatokat veszélyezteti, de időnként felnőtt állatok is megkaphatják.
A beteg állatok rendszerint élénkek, vidámak, jól esznek, vagy éppen száraz, szaggatott vagy mély, erős hangon köhögnek – hányingeres öklendező mozdulatok kíséretében.
A hányadék néha habos nyállal keveredhet. Erős orrfolyás nyáladzás is előfordul. Ha a beteg kutya légcsövét enyhén megnyomjuk, köhögni fog.
A legtöbb esetben nem több egy egyszerű “náthánál” de nem szabad elbagatellizálni sem.
A legtöbb kennel köhögéses kutyának nincs láza,de előfordulhat. Ha a betegség enyhe lefolyású, kb. 2 héten belül minden beavatkozás nélkül elmúlik. A lázas, beteg kutya antibiotikumos kezelése jótékony hatású, elkerülhetjük vele a másodlagos fertőződést. Köhögés elleni gyógyszereket is adhatunk, de ne felejtsük el, hogy a köhögés védekező reflex, amely a légcsőből és a légutakból eltávolítja a felgyülemlett váladékot, ezért nem szabad teljesen megszüntetni. Különben is az orvosság csak a tüneteket, s nem magát a betegséget szünteti meg.
Érdemesebb  az immunerősítőre koncentrálni,táplálék kiegészítőket kúraszerűen adagolni a mindennapi táplálékhoz.

Természetes étrend-kiegészítő kutyák és macskák részére.>>

kennel-kohogos-cikkek-termekajanlo-03-hellodog-kutyatapok-eu

A beteg állatot pihentessük, tartsuk viszonylag meleg környezetben, nehogy tüdőgyulladást kapjon. Társaitól különítsük el, így nem tesszük ki azokat a fertőződésnek. Az otthoni kezeléssel csak akkor elégedjünk meg, ha a tünetek teljes mértékben azonosak az itt leírtakkal, és ha a kutya nem lázas. Ha viszont az állatnak magas a hőmérséklete, aktivitása eltér a normálistól, étvágya csökken, szeméből és orrából váladék folyik, vagy nehezen lélegzik, illetve ha elmúlt 3 éves, akkor feltétlenül vizsgáltassuk meg.

Súlyosabb esetekben ugyanis szövődményként tüdőgyulladás alakulhat ki, amely akár tömeges elhulláshoz is vezethet.

Ha felüti a fejét a betegség, a legfontosabb, hogy javítsuk a tartási viszonyokat. Csökkentsük a kennelben a zsúfoltságot, a beteg állatokat vigyük mérsékelten száraz helyre, és ügyeljünk arra, hogy ne érintkezzenek egészséges társaikkal. Ha lehetséges, a kennelbe kerülő új kutyákat különítsük el 3 hétre, ezalatt fény derül a lappangó betegségekre is.

kennel-kohogos-cikkek-termekajanlo-05-hellodog-kutyatapok-eu

kennel köhögés elleni védőoltás beadása,orron keresztül történik

Érdemes a közösségbe való bevitel előtt,egészséges állapotban beadatni a védőoltást.

Közösségi tevékenységek megkezdése előtt,kutyaiskola…stb.

Közösségbe bevitel előtt, forduljon állatorvosához és oltassa be kutyáját Kennel köhögés ellen. Ezzel sok kellemetlenségtől megóvhatja kedvencét és nem fertőzi meg társait sem.

Immunerősítő:


www.hellodog.hu

F E L